En robust eldkorg och eldstad från Hikki
Eldkorg-Hikki-Storfjäll-rostig-logotyp-på-benEldkorg-Hikki-Storfjäll-Rostig-ovanifrånEldkorg-Hikki-Storfjäll-Rostig-med-MuurikkaEldkorg-Hikki-Storfjäll-rostig-med-kaffepinneEldkorg-Hikki-Storfjäll-Rostig-ved-och-kaffepannaEldkorg-Hikki-Storfjäll-eldningEldkorg-Hikki-Storfjäll-matlagningHikki Storfjäll - eldkorgens alla  delar

Storfjäll

4,900 kr

Kategori: .

Produktbeskrivning

Storfjäll – en mångsidig eldstad i Cortenstål.

Storfjäll hämtar sitt namn från ett fjällmassiv i Tärnabytrakten. Och sin  historia och form från människans önskan att omdana sin omgivning och att utsmycka även de enklaste ting. I de material man brukat finns årtusenden av kunskap. Här möts nyttig funktion med lekfullhet. Precis som vi vill ha det.

Storfjäll är en mångsidig eldstad och eldkorg som är framtagen för eldning och matlagning. Cortenstål är ett så kallat rosttrögt material och används ofta till konstverk och designföremål utomhus. Av årstidernas växlingar får plåten en rödbrun karaktär, då ett skyddande oxidskikt bildas.

Veden kan placeras liggande för enklare antändning och luftkanaler underifrån ger en bra förbränning. Mönstrets utformning är anpassat för tillhörande grillgaller och kaffepinne så dessa kan placeras på olika höjder från glödbädden.

Likväl som fjället gömmer dolda föremål kommer eldstaden visa sig ha oväntade egenskaper.

Här kan du ladda ner en monteringsanvisning för Storfjäll

Material Cortenstål 3 mm
Vikt 18,5 kg
Diameter 48cm
Höjd 50cm

3 veckors leveranstid

(notera att kaffepanna och wokpanna inte följer med Storfjäll)

 

Storfjäll är en beställningsvara med 4-6 veckors leveranstid