Hikkis bakugn – en kamin för matlagning i trädgården

Hikkis vedeldade brödugn med luckor

De senaste månaderna har vi jobbat väldigt intensivt för att färdigställa bakugnen Faster Greta. Och nu är den äntligen lanserad! En produkt där vi känner stor trygghet i konstruktionen samtidigt som vi är väldigt stolta över designen. Faster Greta är en utomhuskamin tillverkad i materialet cortenstål. Kaminen kan användas året om och utstrålar en härlig värme i trädgården under kyliga vår- och höstkvällar. 

Matlagning och bakning är en njutningsfull del av livet och kan bidra med mycket glädje. Av den anledningen har Per Enoksson länge velat ta fram en bakugn till Hikkis sortiment. I Pers fall har bakning i vedeldad spis alltid förknippats med hans faster som hette just, Greta. Hon brukade ofta baka mjuka tunnbröd som på samiska kallas Gaahkoe. Kaminen är givetvis en hyllning till henne och hennes brödbakning.

Ugnen fungerar utmärkt som tunnbrödsugn, som pizzaugn och till andra brödsorter. Utöver brödbakning kan ugnen användas som grill och för att ugnsbaka fisk, kött och grönsaker. En viktigt funktion med bakugnen är att det går att reglera röktillförseln. Du kan därför via ett spjäll välja hur mycket röksmak maten eller brödet ska få.

Hikkis vedeldade bakugn och trädgårdskamin   Hikkis vedeldade brödugn med luckor

Här kan du köpa bakugnen Faster Greta.