Baka med hjärtat som Faster Greta gjorde
Faster Greta är en hyllning till en godhjärtad samekvinna vid namn Greta från Tärnaby. Greta är faster till Hikkis grundare Per Enoksson. Hon bakade de godaste tunnbröden kan tänkas i stugans vedspis och bjuda förbipasserande på tillsammans med en kopp kaffe. Här delar vi med oss av hennes kakun recept. Faster Gretas Kakun – mjukt samiskt tunnbröd 2 paket jäst1 liter vätska – 0,5 liter vatten och 0,5 liter mjölk el. fil50-100 gram margarin0,5 paket vetemjöl0,5 deciliter sirap0,5 tesked hjorthornssaltJästen rörs ut i vätskan. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda i vetemjöl sist. Degen skall vara lös och är därmed svårbakad så ha...
Laga mat utomhus
Att laga mat utomhus ger en speciell känsla, och visst får det väl även maten att smaka lite godare? Våra förfäder lagade all sin mat utomhus, och säkert är det arvet från dem som får oss att njuta lite extra av att laga mat utomhus, i en kamin eller över öppen eld. Här räcker det inte med att slänga in en gratäng i ugnen och gå och göra något annat medan den gräddas. Matlagning utomhus kräver att vi engagerar oss och håller koll: koll på elden, koll på barnen som leker runt kaminen eller brasan, koll på maten så att den...
Tältbastun förkroppsligar Hikkis livsstil
Per Enoksson avslutade sina konsthögskolestudier 1994 och kort därpå började ett koncept kring ursprung, natur och rekreation att växa fram. År 1995 började nämligen Per att bygga en tältbastu som skulle bli en plats för att få värme, social gemenskap och för yttre & inre rening. En plats för rekreation utomhus. När tältbastun stod färdig vid fjällstugan började Per att skissa på kompletterande produkter och det dröjde inte länge innan Per fick en vision om att starta upp ett utomhuskoncept. Känslan som infann sig i bastun när fötterna berörde marken i kombination med ökade behov kring den nyfunna livsstilen blev Hikkis startskott....
Laga mat utomhus - en upplevelse för alla sinnen
Att laga mat utomhus ger en speciell känsla, och visst får det väl även maten att smaka lite godare? Våra förfäder lagade all sin mat utomhus, och säkert är det arvet från dem som får oss att njuta lite extra av att laga mat utomhus, i en kamin eller över öppen eld. Här räcker det inte med att slänga in en gratäng i ugnen och gå och göra något annat medan den gräddas. Matlagning utomhus kräver att vi engagerar oss och håller koll: koll på elden, koll på barnen som leker runt kaminen eller brasan, koll på maten så att den...
Senaste artiklarna