OM OSS

Hikki gör produkter som inspireras av karg natur likväl som det färgstarka urbana. Ytterligheter som tillsammans skapar ett nytt sätt att vara, leva, umgås och slappna av. I vårt sortiment finns badkar för utomhusbruk samt robusta och enkla produkter för matlagning ute i det fria. 

Vår historia

Per Enoksson, konstnär och produktutvecklare, är grundare av företaget Hikki. Född och uppväxt i Tärnaby i Västerbottensfjällen. Per som har samisk bakgrund, fick i unga år lära sig hur man gör samiska bruksföremål av olika naturmaterial. Vår designprocess

När vi utvecklar våra produkter måste många saker tas i beaktande, allt från hur mycket träet sväller i fuktigt väder till radien på bockningsgraden för metallen. Men den första utgångspunken är alltid materialen - vi väljer de absolut bästa med hänsyn till funktion, slitstyrka och livslängd. Blogg

Här har vi samlat många bra tips och idéer kring ett avslappnat liv utomhus och du får också lära dig hur man bakar Faster Gretas kakun. 

Vi som jobbar på Hikki

PER ENOKSSON

GRUNDARE & VD


Grundare av Hikki. Pendlar mellan att vara konstnär och produktutvecklare. Jobbar med sälj- och utvecklingsarbetet kring nya produkter och med varumärket. Gillar problemlösning som i sina bästa stunder föder något nyttigt och meningsfullt. En typisk mångsysslare med perspektiv från fjäll och stad.


MARIANNE LINDGREN

MARKNAD, KUNDTJÄNST & LOGISTIK


Marianne jobbar med kundtjänst, ekonomi, administration, logistik, produktfotografering och marknadsföring. Hon är en passionerad fotograf och fångar gärna människor och den vackra fjällvärlden i Hemavan Tärnaby på bild. Hon är en åretrunt-simmare-wannabee med stora #wildswimming ambitioner i fjällsjöarna, men än så länge är det mest bara prat.


marianne@hikki.se

+46 (0)954 - 725 028

SOFIE LINDQVIST

MARKNAD, KUNDTJÄNST & FÖRSÄLJNING


Sofie jobbar med affärsutveckling, försäljning, marknadsföring och kundtjänst. Sofie är född Västerbottning och nyinflyttad i Tärnaby efter många år på vift i Norge och södra Sverige. Ivrig utelivsentusiast som gärna tillbringar fritiden på vandrande eller springande fötter i närområdets vackra fjällvärld, och ju långsammare det går desto längre får man vara ute. Hon har ett kreativt sinne och rör sig gärna utanför boxen både i tanke och handling. 


+46 (0)954 - 725 097

ANDREAS NORBERG

FORMGIVNING & DESIGN


Mångsidig grafisk formgivare & designer. Jobbar med redigering av filmer, produktfotograferingar och digitala ritningar till nya produkter. Tycker om att göra bra och noggrann design, oavsett om det innebär att skriva väldisponerad HTML eller att kalibrera anhållet på en planhyvel till exakt 90°.

Oskar ödling

PRODUKTION


Oskar jobbar med produktionsfrågor av olika karaktär. På Hikki kommer hans bakgrund från modevärlden med erfarenhet av både produktion och försäljning väl till pass.

+46 (0)954 - 725 099


OMDÖMEN