Lillhälla

Lillhälla

2,990 kr

Fri frakt inom SverigeLeveranstid 2-5 dagar
!


Material
Cortenstål 3 mm
Grillgaller i rostfritt stål
Mått
Bredd 44cm
Djup 44cm
Höjd 40cm
Vikt
19,5kg

En eldstad och grill i cortenstål.
Perfekt för matlagning och kaffekokning utomhus.

Människan har i alla tider haft en inneboende kraft att hålla elden vid liv. Den ger näring åt ögats flykt, framkallar minnen och berättelser. Att för sin överlevnad förflytta sig mellan landområden och bemästra naturelementen. Elden och platsen för matlagning är själva kärnan för livet. Det är från det arvet eldstaden Lillhälla kommer.

Lillhälla är en eldstad som är framtagen för grillning och matlagning över öppen eld. Och för den som gillar att koka kaffe på gammeldags vis. Eldstaden har skyddande kanter mot blåsten och veden kan ligga ned. Detta gör den enkel att antända och glödande kol hålls kvar inne i korgen. Helt enkelt perfekt för den som vill skapa en grillplats där man på ett naturligt sätt kan umgås runt en värmande eld.

Cortenstål är ett så kallat rosttrögt material och används ofta till konstverk och designföremål utomhus. Av årstidernas växlingar får plåten en rödbrun karaktär, då ett skyddande oxidskikt bildas.

Pizzasten medföljer ej.

Produktinformation

+ Vanliga frågor & svar
Hur mycket underhåll kräver Lillhälla?

I princip inget. Då Lillhälla är tillverkad i cortenstål tål den att stå ute året om, i ur och skur. Så det enda underhåll du behöver göra är att tömma den på aska och rengöra grillgallret lite nu och då.

Kan jag använda kol i Lillhälla?

Ja, det går alldeles utmärkt!

Lillhälla kommer i delar, kan jag även plocka isär den?

Både ja och nej. Fast mer nej. När cortenstålet väl har utvecklat sin ytrost så rostar kilarna och plåtarna ihop, och då sitter dom som berget. En fabriksny Lillhälla som inte har utvecklat någon rost kan du däremot plocka ihop och isär hur mycket du vill.

Har du fler funderingar? På sidan vanliga frågor och svar hittar du information som rör produkten på detaljnivå. Hittar du inte svar på dina funderingar där så är det bara att slå en signal på 070 – 637 08 20 eller skicka ett mail till info@hikki.se!

+ Film som visar hur du monterar Lillhälla
Artikelnr: 2020000 Kategori:

Beskrivning

Lillhälla – en mångsidig eldstad och eldkorg i Cortenstål.

Människan har i alla tider haft en inneboende kraft att hålla elden vid liv. Den ger näring åt ögats flykt, framkallar minnen och berättelser. Att för sin överlevnad förflytta sig mellan landområden och bemästra naturelementen. Elden och platsen för matlagning är själva kärnan för livet. Det är från det arvet eldstaden Lillhälla kommer.

Lillhälla är en eldstad som är framtagen för grillning och matlagning över öppen eld. Och för den som gillar att koka kaffe på gammeldags vis. Eldstaden har skyddande kanter mot blåsten och veden kan ligga ned. Detta gör den enkel att antända och glödande kol hålls kvar inne i korgen. Helt enkelt perfekt för den som vill skapa en grillplats där man på ett naturligt sätt kan umgås runt en värmande eld.

Cortenstål är ett så kallat rosttrögt material och används ofta till konstverk och designföremål utomhus. Av årstidernas växlingar får plåten en rödbrun karaktär, då ett skyddande oxidskikt bildas.

Finns i lager!

Ladda ner manualen för Lillhälla

 

Ladda ner produktblad Lillhälla

 

 

Material Cortenstål 3 mm, grillgaller i rostfritt stål

Vikt 20 kg
Bredd 44cm
Djup 44cm
Höjd 40cm

(notera att kaffepanna inte följer med Lillhälla)