Bohemen

Bohemen

36,900 kr

Fri frakt inom Sverige
LEVERANSTID 2-5 ARBETSDAGAR!

Material
Aluminium & ek
Rep i syntethampa
Utrymme
Plats för två vuxna och två barn
Mått
Längd 212 cm
Bredd 92 cm
Höjd 66 cm
Baddjup 54 cm
Vattenvolym
600 liter med kaminen i karet
Vikt
45 kg - Endast karet
84 kg - Med alla delar
Uppvärmning
ca 1,5 tim - Sommartid
ca 2,5 tim - Vintertid

Ett vedeldat utomhusbadkar med inbyggd kamin.
Rymmer två vuxna och två barn och fungerar året om.

Bohemen är utomhusbadkaret för den som värde­sätter originell design i material som är lika hållbara som vackra. På Bohemen hittar du inget bling-bling, lampor eller högtalare – här finns bara en ren, autentisk, vedeldad badupplevelse.

Karet är tillverkat i saltvatten­beständigt aluminium och har en behaglig inredning av ek. Badkaret tål såväl söt- som saltvatten.

Materialens slittålighet och badkarets lätta vikt, i kombination med enkelheten i designen gör det enkelt att flytta och rengöra – skruva bara loss de två muttrar som håller inredningen på plats och plocka ur inredningen. Egenskaper som öppnar upp för härliga vedeldade badupplevelser på platser där traditionella badtunnor och bastur helt enkelt inte kan placeras.

Man kan säga att Bohemen är en liten badtunna, fast smartare – det går mycket snabbare att värma, går enkelt att flytta, rengöra och förvara, och använder bara så mycket vatten som faktiskt behövs för ett bad.

Paketpriser för Bohemen

Produktinformation

+ Vanliga frågor & svar
Varför ska jag välja ett utomhusbadkar framför en badtunna?

Det finns många skäl! För det första går ett badkar betydligt snabbare att värma, vilket innebär att du inte behöver planera så långt innan utan du kan vara mer spontan! Det är också väldigt enkelt att rengöra och frakta. Två personer bär det utan problem.

Hur lång tid tar det att värma?

Ungefär 1,5 timmar på sommaren och 2,5 på vintern. Om du använder isoleringen (tillbehör) så kortar du uppvärmningstiden på vintern med ca 30%.

Blir metallen så varm att man riskerar att bränna sig?

Nej, ingen fara. Metallen i badkaret blir aldrig varmare än vattnet. Kaminröret blir däremot varmt, därför har vi utrustat det med ett värmeskydd.

Kan jag ha Bohemen på min altan?

Ja, det går fint eftersom kaminen sitter inuti karet. Se dock till att ställa det på stadiga, bärande reglar - karet fyllt med vatten och badare kan väga runt 850kg.

Finns det någon filterrening?

Bohemen har två anslutningar på baksidan, det är för att du ska kunna leda ut vattnet till ett sandfilter och leda tillbaka fräscht vatten in i karet.

Hur underhåller jag träinredningen?

På två sätt: inte alls, eller med en paraffinolja (skärbrädeolja) alternativt rapsolja med jämna mellanrum. Låter du bli att olja eken får den med tiden en vacker silvergrå färg, och med inoljning behåller den sin brungula färg.

Har du fler funderingar? På sidan vanliga frågor och svar hittar du information som rör produkten på detaljnivå. Hittar du inte svar på dina funderingar där så är det bara att slå en signal på 070 – 637 08 20 eller skicka ett mail till info@hikki.se!

+ Film som visar hur du monterar Bohemen
Artikelnr: 1120000 Kategori: Tagg:

Beskrivning

Bohemen vedeldat badkar rymmer två vuxna och två barn och har inbyggd kamin.

Badkaret Bohemen är tillverkad i saltvattenbeständigt aluminium och har en inbjudande inredning av trä. Karet tål såväl söt- som saltvatten. Materialets slittålighet och dess lätta vikt i kombination med vår stora omsorg för design, öppnar upp för härliga vedeldade badupplevelser på platser där traditionella badtunnor och bastur inte kan placeras. Man kan säga att det är en liten badtunna men med stora egenskaper. Karet är lätt att flytta och tål att stå där du vill ställa det.

Finns i lager.

Ladda ner manualen för Bohemen

 

Ladda ner produktblad Bohemen

 

 

Material Saltvattenbeständig aluminium och ek.
Utrymme Plats för två vuxna och två barn.
Mått Längd 212 cm. Bredd 92 cm. Karets höjd 66 cm. Baddjup 54 cm.
Vattenvolym 600 liter badklart med kaminen i karet.
Uppvärmning Sommartid cirka 1,5 tim. Vintertid cirka 2,5 tim.
Vikt Endast karet 45 kg. Med inredning och tillbehör 84 kg.

Design: Per Enoksson

Bohemen är mönsterskyddad hos PRV nr 80830.