Sotiga grytan

Sotiga grytan

28,000 kr

Fri frakt inom Sverige
3-5 dagars leveranstid
Material
Aluminium och ek
Rep i syntethampa
Utrymme
Plats för två vuxna
Mått
Längd 168 cm
Bredd 95 cm
Höjd 56,5 cm
Baddjup 44 cm
Vattenvolym
380 liter badklart
Vikt
34kg - Endast karet
72kg - Med alla tillbehör
Uppvärmning
ca 1,5 tim - Sommartid
ca 2,5 tim - Vintertid

Ett vedeldat utomhusbadkar med utvändig kamin.
Rymmer två vuxna och fungerar året om.

Sotiga grytan blickar bakåt till utebadets ursprung då man eldade under vanliga badkar. Då – brända bakar, lågt vattendjup, lång uppvärmning. Idag – bekväm, sofistikerad badnjutning, men med samma enkla metoder. Sotiga grytan är tillverkad av saltvattenbeständigt aluminium och har en behaglig inredning av ek, som är enkel att plocka ur vid rengöring, vilket gör underhåll och hygien en enkel sak.

Inredningen skyddar din baksida från hettan underifrån och fördelar värmen jämt i badkaret. På så vis blir metallsidorna blir aldrig varmare än vattnet. Du kan fylla Sotiga Grytan med söt- såväl som saltvatten. Elden ger med tiden karet en vacker svart patina.

Sotiga grytan är helt enkelt en liten och praktiskt badtunna för den som värdesätter både design och funktion. Passar utmärkt vid stugan eller i din trädgård.

Produktinformation

+ Vanliga frågor & svar
Varför ska jag välja ett utomhusbadkar framför en badtunna?

Det finns många skäl! För det första går ett badkar betydligt snabbare att värma, vilket innebär att du inte behöver planera så långt innan utan du kan vara mer spontan! Det är också väldigt enkelt att rengöra och frakta. Två personer bär det utan problem.

Hur lång tid tar det att värma?

Ungefär 1,5 timmar på sommaren och 2,5 på vintern. Du kan även lägga ett liggunderlag på vattnet så kortar du uppvärmningstiden.

Blir metallen så varm att man riskerar att bränna sig?

Nej, ingen fara. Metallen i badkaret blir aldrig varmare än vattnet. Kaminröret blir däremot varmt, därför har vi utrustat det med ett värmeskydd.

Kan jag ha Sotiga Grytan på min altan?

Nej, det går inte. Till skillnad från Bohemen har Sotiga Grytan en utvändig kamin, dvs du eldar direkt under karet - därför går det inte att använda på en altan, eller något annat antändligt underlag för den delen.

Hur underhåller jag träinredningen?

På två sätt: inte alls, eller med en paraffinolja (skärbrädeolja) alternativt rapsolja med jämna mellanrum. Låter du bli att olja eken får den med tiden en vacker silvergrå färg, och med inoljning behåller den sin brungula färg.

Har du fler funderingar? På sidan vanliga frågor och svar hittar du information som rör produkten på detaljnivå. Hittar du inte svar på dina funderingar där så ära det bara att slå en signal på 070 – 637 08 20 eller skicka ett mail till info@hikki.se!

+ Film som visar hur du monterar Sotiga grytan
Artikelnr: 1150000 Kategori:

Beskrivning

Sotiga grytan för två vuxna. Ett  vedeldat utebadkar med utvändig kamin.

Sotiga grytan är ett vedeldat utomhusbadkar som blickar bakåt till utebadets ursprung då man eldade under vanliga badkar. Då – brända bakar, lågt vattendjup, lång uppvärmning. Idag – bekväm, sofistikerad badnjutning, men med samma enkla metoder. Sotiga grytan är tillverkad av saltvattenbeständigt aluminium och har en inbjudande inredning av ek, vilken man kan ta ur vid rengöring. Träinredningen skyddar din baksida från hettan underifrån och metallsidorna blir aldrig varmare än vattnet. Karet tål såväl söt- som saltvatten. Den är hygienisk eftersom du kan byta vatten efter varje bad och den är lätt att rengöra. Elden ger med tiden karet en vacker svart patina.  Sotiga grytan är helt enkelt en liten och praktiskt badtunna för den som värdesätter både design och funktion. Passar utmärkt för stugan eller i din trädgård.

 

Ladda ner manualen för Sotiga grytan

 

Ladda ner Produktblad Sotiga grytan

 

 

(Träet på badkaret i filmen är silvergrått, en karaktär det får om du väljer att inte olja in trädetaljerna. Vill du behålla träets originalfärg rekommenderar vi oljning med jämna mellanrum.)

Material  Saltvattenbeständig aluminium och ek.
Utrymme  Plats för två vuxna.
Mått  Längd 168 cm. Bredd 95 cm. Höjd 56,5 cm. Baddjup 44 cm.
Vattenvolym  Vattenvolym 380 liter badklart.
Uppvärmning   Cirka 1,5 tim. sommar. 2,5 tim. vinter.
Vikt Endast karet 34 kg. Med samtliga tillbehör 72 kg.
Övrigt  Lecablock ingår ej.

Leveranstid 8 veckor.

Vill du känna dig som eljest? Elda under badkaret!

Design: Per Enoksson

Sotiga grytan är mönsterskyddad hos OHIM nr. 002375931-0001